AKTUELNO

Predsednik opštine Palilula podsetio je na sva lažna obećanja kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da se na opštini Palilula 25 godina čeka na izgradnju kanalizacione mreže.

- Svi su je obećavali, ali niko nije ispunio. Mi smo u poslednjih godinu dana uspeli da odvojimo million evra za otpočinjanje izgradnje kanalizacione mreže u naselju Braće Marić, ali je to samo jedan mali deo teritorije u koju treba da se ugradi mreža – kaže predsednik opštine Palilula.

Gradonačelnik Beograda će, kako ističe, potražiti sredstva iz EIB-a, a u roku od dve do tri nedelje odbor će odlučiti o odobravanju ovih sredstava.

- Ukoliko dobijemo potvrdan odgovor za dobijanje 38 miliona evra u narednih dve do tri nedelje, počećemo sa izradom projekata odnosno sa radovima u onim delovima Palilule u kojima projekti već postoje. Ovaj novac biće namenjen upravo za kanalizacionu mrežu na levoj obali Dunava – kaže Jovičić za “011”.

Foto: TV Pink

Palilula će u tom slučaju u narednih pet do šest godina napokon dobiti kanalizaciju.

Sve više kandidata za gradonačelnika prestonice dolazi na levu obalu Dunava obećavajući mnogo, pa je tako Dragan Đilas posetio PKB i građane Borče i poručio im da neko ko sedi u Takovskoj ulici ne može da zna šta se dešava na levoj obali Dunava.

- Ja sedim u Takovskoj od 8 do 16 časova, ali nije da samo sedim. Živim u toj Borči i znam da u njoj Đilas gotovo da ništa nije uradio – komentariše Jovičić.

On je zapitao Đilasa zašto ne ode u Mali Zbeg u kojem je obećao kanalizaciju, pa je od obećanja ostala samo prazna priča, zašto ne ode u Krnjaču u kojoj je razvukao cev od 900 metara pred izbore, pa je potom zatrpao, zašto ne odu na mesto gde su dva puta polagali kamen temeljac i nisu otpočeli izgradnju Doma zdravlja.

- U julu ove godine završavamo svu papirologiju i u septembru, najdalje u oktobru, počinje izgradnja novog doma zdravlja od 4.500 kvadratnih metara. Ovaj novi Dom zdravlja biće izgrađen posle 30 godina – kaže Jovičić još jednom podsećajući na lažna Đilasova obećanja.

- Đilas na levoj obali Dunava nema sa kim ni da priča, sa njim niko i ne želi da razgovara, jer je ima 12 godina vremena, a oni su za te godine samo lagali, obmanjivali i opustošili opštinsku i gradsku kasu – kaže predsednik opštine Palilula.

Vlast Dragana Đilasa je, podseća, ostavila 110 neasfaltiranih ulica na teritoriji opštine Palilula, dok su samo u 2017. asfaltirane 32 ulice.

- Do kraja aprila ove godine asfaltiraćemo još 23 ulice, tako da ćemo za godinu i sedam meseci imati više od 50 asfaltiranih ulica. Do kraja mandata završićemo i ostalih 50 odsto ulica, pa nam deca u 21 veku neće gaziti po blatu – kaže Jovičić.

On je zapitao Đilasa zašto nije posetio neku od tih 110 ulica i zašto nije objasnio stanarima istih zašto im nije uradio asfalt tokom svog mandata.

- Pozivam građane da glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” kako bismo nastavili asfaltiranja, izgradnju Doma zdravlja, izgradnju kanalizacione mreže, parkova za decu – poručuje Jovičić.

Foto: TV Pink

On je podsetio na izgled Palilulske pijace nakon Đilasovog mandata i Palilulsku pijacu koja će 2019. biti jedna od najmodernijih u ovom delu Evrope.

Predizborna kampanja je puna, kako kaže, mržnje prema Aleksandru Vučiću.

- Svakoga dana napadaju rezultate, a nemaju plan i viziju. Đilas odlazi u PKB, slika se, obećava kule i gradove, a doveo ga je do ivice bankrotstva propasti. Đilas, Jeremić, Šutanovac, Mišković, ekipa iz iste stranke koja je sada podeljena u šest partija, nude strah, ali više ne želimo da trpimo njihove reketaške ucene – ističe predsednik opštine Palilula.

Pročitajte još: 'PATKARI' KRITIKUJU! Vukša: Đilase, kršiš propise, a hoćeš da budeš gradonačelnik!

#Aleksandar Jovičić

#Dragan Đilas

#Izbori

#Palilula

'